HOME
Nikko Chipmunk1985 Dit is mijn eerste echte RC auto voor zover ik mij kan herrineren, het was rond 1985. Wie kent ze niet?! Die Nikko frame buggy's... 1985 Ik nam dat ding bijna overal mee naartoe. Dit exemplaar is niet de originele uit mijn jeugd want die heb ik helemaal afgereden. Ik kan me ook nog herrinneren dat hij zijn voorbumper verloren was. En de achterbanden...daar zat geen nopje meer op. De zender is heel eenvoudig, vooruit achteruit, links rechts. En proportioneel zat er niet op. Achterin zit een 9volt blok.
1985 Aan de achterzijde zie je de veren. Geen enkele vorm van demping. De as heeft geen differentieel. 1985 De auto heeft wat mogelijkheden, een laag-hoog gearing, en de voorwielen konden getrimd worden. Hij werkt op 4 AA batterijen.
1985 Ondanks dat hij door zijn moderne opvolgers finaal is ingehaald hoort hij er voor mij zeker nog wel bij. Het is gewoon een plaatje.
Oja, die veer aan de voorzijde...die doet helemaal niks. Die zit gemonteerd tussen twee vaste punten.
1980 Als we nog iets verder terug in de tijd gaan...dan was dit feitelijk mijn eerste RC auto...maar dat ligt eraan of je het Remote Controlled, of Radio Controlled vind. Een lijnbestuurde BMW. Ik had niet precies deze, maar een oranje BMW 2002 Ti. Met het kenmerkende spiegelschrift op de onderlip. Maar de kans dat ik die ooit tegenkom acht ik heel klein.
1980 Vreemd genoeg heeft deze de BMW logo's ook in spiegelschrift staan... 1980 Dit oudje doet het nog prima (na de contacten in de controller te hebben gereinigd). Vooruit/achteruit is niks, of volgas. Het stuur echter is proportioneel. Hij werkt op 2 AA batterijen in de controller.